Eğer bir bapnın yangına dayanıklılık dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak evgin çıkış bapsı yerine yapı kesme aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri umumi olarak değişikdır. Tercihe bakarak karınkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha nezaketli kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapkaloriın fiyatı daha buna bağlamlı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our kent. Changes will take effect once you reload the page.
Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden binalır. Bu malzemelerin semtı teselsül, yangın kapıları alelumum özel istila ve kapı menteşeleri üzere gayrı yangın dulda özelliklerine sahiptir.
Yangın merdiveni bapsı, binada başlamış olan yangınlarda insanların hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde binayı bırakma etmelerini sağlayıcı kapılardır. Hudayinabit kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra emin intikali sağlayan yangın merdiveni kapısı, zaruri standartlara usturuplu olarak yapım edildiği zaman uzun müddet görev verebilmektedir. Kuşkusuz falmlarının metodik gestaltlması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.
Yangına Dayanıklı Baplar ile dayalı her detaya bileğindiğimiz yazgımıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi bağlantısına tıklayarak erişebilirsiniz.
Yangın kapıları tasarruf meydanına nazaran, rengine gereğince evet da modeline göre çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması dundaki gibidir
Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları ötürüsı Yangın Merdiveni Kapısı ile yangın simultane insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını katkısızlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile de bilinen bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde oldukça geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birşunca dokumada bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı sinein insanoğluın dumandan zehirlenmesine duvar olan acil durum kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere kül cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.
Hızlı Ulaşım: Baplar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya iye olmalıdır. Bu sayede evgin durumlarda tahliye işçiliklemleri seri bir şekilde binalabilir.
Çift kanatlı yangın kapıları: Bu tip yangın bapları, dü kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı mualla direnç gösterirler ve yangının diğer alanlara yayılmasını önlemek karınin mutasavvertır.
Yangın bapları yalnızca evgin durumlarda binadan kaçışı yağdırmak değil, aynı zamanda yangın kabilinden durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kabilinden yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine nazaran yanmadan 120 dakikaya derece dayanabilirler. Esrar sızdırmayan yangın kapısı zehirlenmelerin önüne geçer. Evgin çıkış bapları olarak da anılan bu kapıların yararlanmaı hoppadak vakit kaybetmeden her binada zorunludur. Dayanıklılığı sebebiyle yangının yayılmasını sınırlı bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin idrak süresine kadar saat kazanmanızı katkısızlar.
Bu yüzden yangın merdiveni imalatında yanmaz ve dayanıklı malzeme kullanılması önemli olmaktadır.
Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve yalaz geçişine direnebilecek yangın kapıları kullanılır. Yangın baplarının 4 fiillevi[bileğmedarımaişettir
Yangına dayanıklı baplar özel paneller ve aksesuarlar kullanılarak üretilir. Mualla sıcaklığa ve yangına dayanıklı olan bu panellerin kapı sinelerine yerleştirilmesi ile bu kapılar dirlik kurtarmaktadır.